Wednesday, October 06, 2010

One day trip to singapore





On friday i whatsapp Julia .. ask her if she wants to joined me to JB to pick up my cousin and headed to singapore for a day trip. Kira malam tu balik KL balik la.. Terus dia cakap "NAK!" hahahahaha


So.. on Monday i pick her up at 830am .. patot 8am tapi terlupa bahawasanya orang lain kerja and jammed tahap kronik

We started our journey to JB to my cousin house. Sampai Machap around 1030 amd and reached JB at 11am. pusing2 cari rumah my cousie sampai la 11.30 .. hahahahhaa

so .. sampai je lepak jap and asked my other cousie sent us to "jambatan" kononnye la.. coz kata 2-2 first time nak gi after longgggggggggggggggggggggggggggg time .. hahahahahahaha

Sumpah gamble.. i asked Julia to follow me at first place sebab ingat dia biasa gi singapore rupanya silap.. tsktsk ..

So .. my cousin anta at JB Sentral

Me and Julia actually nak cari taxi sebab senang skit .. tapi duk jalan2.. sekali kena naik bas!

Kata first timer kan .. so shut up you!

ahhahahahahaha

Siap sampai depan bus tu cam tanye "bang .. bas nie gi Orchard ROad tak? "

then abang tu cam "hahs?? erkkkk "

then abang tu cam "ehh .. naik jer bas nie gi semua tempat"

like WTH .. nak bayar berape pun tak tau tapi naik gak sebab bas tu dah nak gerak

naik je bas .. berdiri depan driver .. die pandang i.. i pandang dia .. pastu cam orang belakang dah stress2 .. orang belakang julia la .. so mcm "watever la .. terus duduk .. "

selamber naik bas xnak bayar dah la pergi negara orang sungguh buruk perangai

then apa ag .. orang duk depan kami jadi mangsa .. "how to get to orchard road .. etc etc etc "

pastu minah tu suruh ikut dia and siap tolong ckp ngn driver bas kami x bayar ag and kami nak gi kranji MRT

ok la ..

kat imigration singapore kene isi borang lak

as usual la kan kami

x bawak pen

so muka selamber mintak pinjam orang .. hahahahahahhahahaha

dah tulis2 .. setel imigration berlari turun takot kene tinggal bas n budak tu

pastu .. budak tu pandang kiteorg ajak naik satu bas nie

nak naik kene halau leh x?

sebab number lain

sib baik budak tu buat muke bersalah .. kalu tak kalu .. x tau nk kata ape :p

so kami tunggu bas kami

naik siap tunjuk resit kami bayar .. takot die ckap kami tipu kan

ahahahahahahahaha *sy bab2 tu mmg cuakness skit*

so kami naik bus sampai Kranji MRT ..

siap kat stop tanye minah kat depan "err .. is this Kranji MRT? "

sib baik minah tu baik cakap yes

then as usual la buat pandai la beli ticket ..

hahaha .. main tekan2 je ko :p

kena la 3.20 S$ sorang one way kalu x silap

naik2 atas tgk dari Kranji nak ke Orchard kene 37minutes!!!

37 MINUTES!!!

PENING wehs dalam MRT tu

sebab busuk

and berdiri *berdiri pun masalah ker?*

sampai je Orchard cam musang masuk bandar

confused wehs

banyak gile die nye sign

ION Orchard la .. Orchard ROad la .. pastu macam2 la

kami jalan je .....

then naik escalator ..

naik jer nampak nie

owhs .. letih terus x ada i tell u

pastu depan tu LV

then dalam tu macam2 la

tapi kami cross street sebab nak gi Gucci

then masuk Coach

then masuk Longchamp

siap makan ice cream potong

sian kat uncle jual ice cream tu mcm parkinson

macam nak je cakap kat dia "uncle duduk la rumah rest"

gile ko potong ice cream tangan terketar-ketar

lepas makan ice cream cari kedai nie


Saja masuk cuci-cuci mata

wahahahahahahhahaha

ingat nak cari Manolo and Balenciaga

tapi jauh sangat nak jalan

so kami turun bawah

jalan2 ada nine west nye sales

Heels yang i beli tu jadi 67S$ jer wei!!!

sini aku beli 300++

mmg tahi sungguh!!

then masuk forever 21

owhs sana murah2 to compare sini

yer saya shopping 1 baju!

gile x?

gi singapore beli 1 baju je kat forever 21

pastu beli air 100 plus harga 2.20S$ ..

gile kan?

hahahahahahahaha

then kami cari taxi balik JB

yer .. cari taxi

sebab kami dah pening lalat

hahahahahahahhahahahaha

tak leh nak shopping sebab tengok barang xle concentrate

pening gila

kami salahkan MRT die

hahahahahahhaha

siap Julia pun beli 1 rantai je

yer .. ke singapore beli 1 rantai jer !

hahahahhahahaha

then balik naik taxi dia stopkan kami ke queens street

situ kami naik taxi lain ke JB

driver tu bawak keta cam ala-ala F1 driver

so sekali coz kami dah penat sangat and pening lalat

jadi kami duk gelak2

sekali saya tergelak kuat la

then taxi driver tu bagi satu jelingan

jelingan maut tahap macam bagi warning "lu tak diam wa tinggal lu tepi jalan"

terus saya kecut perut and diam sebab kalu die tinggal kami .. sumpah tak tau kt ner kan!

julia pun diam

nak gelak pun tahan

sebab kami macam jadi monyet kene pegang takot himpit auntie sebelah julia

kalu julia himpit auntie tu tak rasa kot

cuba saya himpit

mesti dia saman nanti T_T

bertolak dari Orchard road kul 6ptg

sampai kul 7ptg di JB

waktu naik MRT tu bertolak kul 1ptg sampai kul 3ptg .. boleh?

gile save time! hahahahahah

tunggu punya tunggu cousin saya salah tunggu tempat

dia tunggu depan kotaraya

tanya haku kt mana .. i duk ckp "station bas lama .. "

hahahah .. wehs mana tau tu kali 3 pegi JB oke!

sampai rumah my cousin around 8pm

then lepak makan and all kul 950 bertolak dari rumah dia

kul 12 dah sampai KL

hahahahahahahhahahaha

yer .. saya drive waktu tu 140-200 km/h

YES .. saya gile

tapi sebab dah malam sangat and kami semua perempuan dalam kereta

5of us .. 3 besar 2 budak kecik

hahahahahahhaha

anyway.. dah banyak typing .. enjoy picca

p/s: sy and julia x suka amik picca muka kami .. jadi ada pic pemandangan jer .. hahahahahahahahaha




Di johor lagi masih!


Gile lama x naik bas!


Atas jambatan dah!! lalalalalal~~~

Arrival hall .. macam naik plane padahal bas jer :p



nie bus kami naik!


MRT kami naik!

MRT dah sampai ! yeay!

tetiba ada nama tempat tu Ghaout .. boleh?










4 comments:

cc said...

ok i xnk komen pape...tp nk gelak guling2 je...muahahahahaha

cr nk g spore tu sama mcm yg i buat, naik mrt to kranji. so bila u cite..i blh bygkn sume tmpt..thehehe

babe, u g terjah spore tu mcm tu je? mmg gilos la :p

waNny said...

hahahahh .. kan .. adoi .. stress gile sampai kranji tu .. cam bodoh gile

a ahs.. i ngan Julia terjah singapore mcm tu je .. hahahahh .. dah la 2 org pempuan jer .. saiko gile buat keje :p

DaZzlingLilLy said...

owh teringat kenangan masa i selalu gi spore zaman student dolu2..naik bas pastu tukar naik mrt..huhu..orchard mmg best shopping..murah

*she's s0 e!Ra* said...

bestnye Spore! my next vac plan :)