Friday, February 17, 2012

Mulut tak da insurans






Well yeah our team won Number 1 in Malaysia

Alhamdulillah

RM 20,000 tu bahagi pada 21 Station yer bukan 1 station rm 20,000

if 1 station rm 20k .. i dah buat downpayment beemer jual my ungu violet hokeh! LOL *x perlu business cari orang utk downpayment beemer* LOL LOL

so anyway .. ada la prize giving ceremony time CNY Celebration tu

but bukan nak cakap pasal tu pun

nak cakap pasal mulut orang xde insurans nie

datang2 "ko nie dah berisi ke belum??"

then of coz la cakap "belum"

then "Asal lambat sangat??"

then i answer la "dah xde rezeki nak buat macam mana"

then she say "alaa ko nie saja je nie xnak baby nie nak jaga body"

fulamak.. nak kene tampar agaknye

dah la aku tgh red flag

time tu memang muke dah merah nak mengamok

tp tak nak la make a scene at event kan

i just sound "kak oii .. jaga badan celah mana kalau besar cam nie.. xde maknenye kannnnnnn"

then i think she realized I'm mad dia lari

pu***k betul.

some people are soo bloody narrow minded

nuff said!!


7 comments:

OneWan said...

my only advice: sabo. just belief in rezki dan hikmah. kadangtu kita stress/frust etc, tp insya allah ada hikmah yg kita tak sedar, dan insya allah ada rezeki yg menanti.. :)

as long as we (and our husband) are happy, pedulikkan org lain.

for the time being, just enjoy our time!amik peluang ni utk pegi travel,mantapkan relationship husband-wife,improve ekonomi keluarga (and in my case further studies).. stress lebih2 pun tak guna gak. :)

p.s: saya dah pekak telinga, at 1 point boleh gelak2 lagi kalo org tnya. dah malas nk amik port. :)

take care. xxx

waNny said...

kak wan: tuhs la wanie ckp kt husband "kite gi travel la" so end year plann nak gi UK jalan2 abiskan duit. doa-doa time tu dah concieve leh beli barang baby terus kan?? and thanks for your advice. baru kawin kan jadi rasa nak mengamok la. if tanye elok2 tak pe la. nie dah ckp xde rezeki lagi nak fire mcm tu. kang cakap bodoh kecik hati laks.

susah kalau cakpa ngan orang tak percaya pada rezeki kan? :)

OneWan said...

hehehe biasala tuh. saya pon kadangtu stress gak (even skrgni), cuma try to distract mind la dgn buat benda2 lain. sbb at one point tu mmg kena pasrah dan percaya dgn konsep rezeki/qada' qadar.

enjoy life berdua dgn hasben mcm pengantin baru. romentik aper.. ;) hehehe

bestnyer nk g uk!! ala, kalo belum conceive pon apa salahnya beli barang dulu kan???nnti insya allah one day nak guna dah ada! ;)

ps: skrngni kalo org tnya dah kawen brapa lama, sy jawab 2yrs! malas nk dgr ceramah panjang lebar! hahaha tp seriously rasa mcm baru kawen pun! hehehe :D

heaven's for A & J said...

mulut orang kadang2 memang standard lapar nak mintak pelempang. if u pk2 sgt la babe, boleh gila tau x! just take it easy je, pk that maybe buat masa ni Allah tak bagi rezeki anak tapi Allah bagi rezeki harta & kesihatan. Alhamdulillah :)

for me bila belum preggy orang tak habis2 tanya dah berisi ke? bila dah berisi orang cakap wah cepatnya, tak sabar2 eh. cam s**l mulut orang. ada je benda nak ckp so just abaikan, any way any how u mesti end up sakit hati.

La Belle Vita said...

hye,sabar je k dear.org ni kdg2 bercakap x guna akal.x pikir ape yg nk di tanya tu menyakitkn/menyinggung perasaan org.i dlu pn ade je yg mulut2 mcm tu jgk.kdg2 pikir,diorg ni smua xde otak ke?bile kite da kawin,of coz la teringin nk ade baby..cuma cpt or lmbt je allah nk bg.so tanya la soalan2 lain..i ni da ade baby,org dok sibuk tanya bile nk ade second baby lak.mcm never ending je mulut diorg tu..*sigh*

Aziati Wan Haron said...

Oh man, this is awesome!!! congrats :) i mean, winning for C06.. Good job. I'm so proud of C06.

As for the akak yang takde insurance tu, sometimes people say stupid things. Sabar okay * pelok pelok*

BTW, i read your comment, end of the year nak gi UK. Helooo... UK??? Ada apa UK? US la, awesome. Ada Aziati Wan Haron.
AAHAHAHAHAHA!

Wawa Tasliman said...

alot of questions like this been asked for me too. nasib so far takde yang over sangat. sabar ok.. biasa lah tu orang kan.