Thursday, September 22, 2011

Just A Thots

This is just a thoughts

Selalu fikir diri nie tak sempurna

Tak kurus

Tak Cantik

Tak have the wonderful body

Jari gemuk and besar

So size cincin juga perlu besar

to compare to others

But then

Terdiam bila fikir all the achievement i had done

Macam semalam bila bawak kueh raya yang buat sendiri ke meeting

Semua macam terkejut coz i can bake .. and it taste good

Then bila masak benda yang tak pernah masak before this pun

it turn out to be good and comet makan macam tak pernah makan

Seriously bukan nak angkat bakul sendiri ..

Tapi coz me myself cerewet tang makan

If tak sedap memang tak akan makan. kira x sesuai ngan diri sendiri la kan

Tapi alhamdulillah masak tu menjadi and boleh masuk mulut sendiri ..

And i have this perangai x reti nak rasa food time masak. I never taste my own cooking utk tau cukup masin ke cukup masam ke cukup pedas ke.

Macam susah sangattt

And then at the same time terfikir gak

I play Futsal

I play Bowling

I play Handball

I play Netball

I play Badminton

what else do i want?

I can Iron the cloths.

Masak.

Basuh rumah

Angkat barang berat

I can do almost most of the thing. Not everything. but most of it

So why feel shit bout myself kan?

Dari aku kurus keding jari kecik body vavavomm tapi satu hapa pun xle buat

Baik macam nie

Patut la my sis always jealous of me.

Hahahahah :)

Serious bukan nak meninggi diri

tapi untuk peringatan kepada diri sendiri

tak perlu rasa depressed diri nie besar dan buruk

and tak perlu bangga jika kurus dan cantik

Biar besar dan buruk tapi boleh buat semua benda

Dari kurus dan canti dan tak boleh buat apa-apa

Sampai nak kemas rumah pun malas

tu dah PARAH

kan? :)



6 comments:

DaZzlingLilLy said...

betul tu babe...patut bangga dgn diri kita sendiri sebab banyak yg kita dah achieved dgn physical yg tuhan bg nih..hebat la u masak..i ni stakat masak yg basic2 je..

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

way to go girl!
thats how it should be...

dont dwell to much of what u dont have, what u wanna be and what others want u to be...just embrance what u have, what u r and what u can do...cherish every single thing about it, work around it and utmostly make the best out of it...

so just be u and confident on urself...eventually the beauty will reflects inside out
;D

waNny said...

lily: hehehe .. tak pe .. asalkan masak jer.. nie kalau husband nak kemas bini x kemas parah babe :)

waNny said...

verde: thanks dear >:D< i know you pun rasa macam tu sebab i think ur figure ngan i x banyak beza :) hehehehe .. but yes when i think about it .. i rasa bangga dengan diri sendiri :)

heaven's for A & J said...

macam kita sembang la, that lady cakap kaki i macam sampan sebab pakai size 8.5. kalau pun kaki i besar macam gajah or jari gemuk besar ke apa kau susah? kat mana kau susah? i'm happy with my physical even tak perfect.

sebelum judge orang sila la cermin diri sendiri, bila dah terkena baru nak tahu malu. jangan budget bagus sangat sebab takde siapa pun perfect termasuk orang yang bercakap tu. orang yang kita rasa best friend pun kadang2 betray kita jugak mostly sebab dengki tak boleh tengok orang lebih tak pun selfish.

fed up.

yanie said...

Salam perkenalan & nice blog you have :)

I'm Yani an online exclusive franchisor for Bios Life.

We hv good news for those who wanted to lose weight naturally!

Bios Life Slim the revolutionary slimming drink from USA can help you to get your ideal weight without dieting, liposuction and corset!

Join 90 days get slim challenge with Bios Life Slim with "Happy Life Project". Get ur family members n frens to join us too!

For more info, pls view snowiffy blogspot and add me on fb : haryani hamdan. I'm looking for business partner among bloggers in Malaysia who wish to generate extra income.

Pls add me in fb to view the testimonies album of Bios Life Slim happy users :)

Call/pm/email me if you wish to know more abt the product & business.

thank you.

Yani
0122048141
yanihamdan@gmail.com