Friday, January 30, 2009

Future

Huh .. selepas engagement Nik Nat .. ma dah berkobar-kobar cerita ..

Engagement .. kawin .. engagement .. kawin ..

and all of the story is about mine ..

erkkk ...

Me : Adik ingat nak 3 bulan je tunang .. taknak lama2 ..
Ma : Hahs ?? mana boleh .. mana sempat nak buat semua .. setahunnnnn
Me : ehh .. tapi kite inform la bila nak kawin .. tunang je 3 bulan ..
Ma : tak mau la .. gopoh nanti .. setahun
Me : Erksss ..
Ma : Naper ??
Me : Boleh tahan ke eks ?? hmmmmmm
Ma : hahahahha .. asal ?? takot putus ???
Me : hehehehe *malu already* .. well .. u know me .. hehehehhe
Ma : takde nye laa .. insyallah
Me : *Diam tak terkata .. kalah pendebatan .. *

then duk lepak2 dalam bilik

Ma : Adikkkkkkkkkkkkkkkk
Me : huhs ?
~ of coz la ma masuk bilik
Ma : Ok . kite buat macam nie .. then macam nie .. baju mcm nie .. ask for this help.. kita bagi nie ..
Me : Ma .. mie cakap .. kalu ajak 1000 orang .. dah RM 7000 untuk tuhs sajaa .. baik beli perabot rumah
Ma : die diam .. our side .. not his ..
Me : wahahahahhaha *kalah lagi*
Ma : So .. combination .. nie .. nie .. and nieee ..
Me : ok gak .. cantik gax *kawin bile pun x tau ag nieee*


then abah balik .. masuk bilik ku jugaa ..

Ma : Abah .. adik dah nak tunang dah tau
Me : Hehs ????????
~ Ma senyum sinis~
Abah : Ngan sape ??
Ma : Lerkkss .. mie laaa
Abah : owhs .. ingat ngan anak cikgu fatimah tuhs .. nak sangat ke adik kan ..
Me : Hohs ?? jangannn .. karang dah xleh gi event kutu ma dah karang
Abah : hahahahahah .. takot gax mie ekss :p
Me : Of cozzzzz


then lepak-lepak bawah lepas setelkan stock tudung

Ma : dik .. nie cantik
Me : yuppp ..
Ma : bagi nie pun cantik gax
Me : tuhs laaa
Ma : tak pun nie
Me : haa .. cantik .. sesuai ngan tema
Ma : tapi amik pattern nie
Me : erkkk .. xmo .. nak yang nie
Ma : Alahhh .. amik yang nie la *lain dari yang sama ngan tema*.. kite gi order nanti
Me : ahahhahaha .. iyo lahhhh
Ma : Murah jer ..
Me : erk .. tuhs la .. ok laaa *masih pikir RM 7k*

*perbualan atas nie adalah percubaan untuk memilih sesuatu for reception ..


Hoh .. kan dah kata.. Ma excited .. bila pun tak tahu nak tunang ..

Jangan dipaksa tahun nie dahhhhh *erkkk*

hahahahahahahaha

7 comments:

Diamilikku said...

nak tunggu apa lagi sayang ooiiii???
kalau dua2 dah habis belajar..dah keje...tunang jer...then kawin...bestt oo kawin..nak nak bila dah ada baby...lagi best...

waNny said...

hahahahaha ..
si mie tuhs still study lor kak sue :p
hehehehehe
banyak nak kene pikir ;)

nicol said...

Haa dah ada petanda tu,
cepat cepatkan laa sikit..
jangan tunggu orang tapi orang tak tunggu kita.wah
kawan kawan pn x sabar nak pakai baju ada tema color nih haha

waNny said...

ahahahah .. gilo cik nicol .. bila la kan ..

tp saya rasa saya tunggu ms red la :p

nicolred said...

Oh kalau saya ckp saya lambat lagi mcm mana? hahaha nk tunggu ke?
myma not to excited like urs.
haaa.......

nicolred said...

saje je menyemak time kerja nih,
ok nak BALIK! yehu isnin hari wilayah

waNny said...

ohh .. cik nicol menyemakk .. hahahaha .. :p

mentang2 topic niee ..excited noohhh :p