Sunday, June 07, 2009

Ayer Keroh or Ayer Itam?

So pagi tadi bangun around 6.30 am .. ada engagement of family friends kat melaka*kata ma* .. so siap2 .. dia janji nak jumpa around 8-8.30am ..

I know bile janji ngan melayu nie lain skit .. so i said to ma .. mesti paling awal 8.45am or 9 baru sampai ..

Kami pun tunggu jer .. dr 8.15 *lepas gi amik kek sme* sampai nearly 9am baru mereka sampai ..

So bila auntie tuhs masuk keta .. i ask her .. nak kuar toll mane nie ?

She said "ayer itam .. "

i was like .. huhs ?? Ayer keroh ?

Dia cam "ehh .. ayer itam" ..

I dah cam .. kat ner eks ?

Johor ..

Me and ma dah macam "hahssss??"

Ma cam "laa .. kata melaka? "

Auntie tuhs "ooo .. tuhs umah nenek dia"

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

sangat x ready oke !! hahahahahahaha

So .. drive jer .. naik keta ma .. sampai Nilai .. JAMMED !!!

kami stuck for 1 damn hour .. and yang lain dh sampai depan dah ..

so by the time lepas jammed .. mmg nak kene kejar keta ..

i drove my mum Murano 160km/h .. hahahahah

sib baik murano .. x sedar bawak laju cam orang gilak ..

kuar jammed kt seremban 10.15 .. sampai ayer keroh 10.45 .. sampai Ayer itam 11.50 ..

hahahahah ..

Selamber ..

kami yang last sekali sampai ayer itam second ..

i dont even realize when did potong sme orang .. ngeeeeeeeeee~~~~

balik pun sama ..

kami last sekali coz stop tgk2 barang kat ayer itam ..

tp end up kami sampai subang dulu ..

hahahahahahahaa

sampai ayer keroh around 3.30 .. kuar dari restoran jejantas around 4 .. sampai subang 5pm ..

ngah ngah ngah :p

Ma pun cam "kul 5 sampai la subang kan? "

die tak sedar bahawasanya kami nie di johor :p hahahahha

bertolak from ayer itam around 2.20 :p hehehehehehhe

balik jer ma n me flat out ..

coz terlampau panas ..

and makan pulak nasik minyak ..

ngantuk ya tuhan ..

tapi .. this is the first time i went for an engagement yang sangat-sangat mengikut sunnah ..

SUNNAH and ADAT sikit sebanyak .. simple yet meaningful ..

one of the auntie son is my pre-school schoolmate :) and now he's become one of the imam kawasan masjid kat rumah nie ..

so tadi die baca doa .. sangat la sedap oke .. malu rasa .. wahhahaha .. coz kawan ku sangat la alim while gwe sangat la gila :p heheheheh

but what to do .. that family mmg golongan ustaz n ustazah pun .. heheheheh

till then ..

daaaaaaaaaaa~




2 comments:

Mrs LVoe said...

laju yea wanny drive ;-)

waNny said...

hahahahahah .. tuhs x laju mane ag sha .. sebab nak kejar orang .. wanie pernah buat record subang ke melaka 45min jer :p ahhahahahah