Tuesday, June 16, 2009

Been Snatched

My mum kene ragut lagi semalam ..

She's on her way home in the car and stop kat trafic light ..

Then all of sudden .. someone pecahkan cermin kereta belah kiri and amik dia punya brand new Gucci Babouska Full Leather bag :(

My mum was shocked at first then senyum jer .. call me .. my dad .. my brother ..

I as usual has to called the Public Bank to cancel both Master and Visa and then straight to meet my mum at the police station ..

Pegi dengan comet .. Sampai jer .. Nampak kereta my mum, kereta my dad, kereta my brother .. Comet dah gelak .. dia cakap "Gila .. penuh keta korang jer .. "

Terus masuk meet her .. and asked her detail .. Dia cakap dia tak nampak pape .. coz it happened really fast .. Ade kereta lain nampak number plate and motor jenis apa ..

So people .. if u guys saw RXZ with WLM 5637 plate number .. sila langgar sampai mampus OKE !!

I was soooo mad .. coz this is the 2nd time happen to her in 6month .. 6 MONTH !!!!

First Fendi yang i bought for her in London .. Now Gucci yang baru pakai 2 weeks !! YUP .. 2 WEEKS !!! I bought that 1st of june which is MOnday and Hiland 15 of June which is also MONDAY !!! Sakitnyaa hatiii !!!!

So .. lepas dah settle ngan police report semua .. kami straight to station to check out the CCTV .. x nampak pape .. that means dia pakai try their luck ..

Cash around 2k .. Dior Speks, Gucci Purse and Handbag loss in a day ..

My mum cakap senang jer "Ada la tuh Dia nak suruh ma sedar apa-apa .. Ma ada buat silap la nie " ..

She was sooo relex .. my dad jer yang stress .. my mum cakap ngan i pun senyum jer .. Dia dah biasa sangat .. Pernah kene rompak siap they put Pistol at her waist pun dia pernah alami .. so she's cool ..

Cuma dia agak terkilan coz ada duit jualan dalam handbag tuhs .. RM 800 .. which she supposed to gave me .. baru sangat jual .. dah hilang duit tuhs ..

Now dia cakap dia xnak beli bag dah .. coz 2x beli bag mahal kene .. I ask her to put safety tint at her car and my dad car .. i said " Biar spend mahal skit takpe .. asalkan safety kita ok .. " My mum cam setuju jer la .. walaupun the tint will cost her nearly 2k ..

Coz my car im using the safety tint .. but nothing happen YET la kan ..

So after dah settle dengan tengok CCTV .. me and comet buat rounding at USJ .. nak tengok2 .. kalau jumpa i was thinking just to hit them off la .. hahahaha .. sangat sakit hati ..

Owhs .. if let say anyone trying to sell of Gucci Babouska full leather in white with damn cheap price .. sila inform .. mana tau derang nak buat jualan BUNDLE ke kan .. Pundek nye Peragut ..

im soooo pissed !!!!!

sebab leceh nak kene settlekan IC and License .. and Credit Card and all .. LETIH !!

Apa lagi with government .. then time busy nie la macam2 masalah kat station .. sampai sakit kepala oke !!

So GIRLS !! beware .. Bag sila letak bawah dashboard .. Tangkai tolak ke dalam .. dont gave them any chances to take ur bag ..

My mum memang jenis berhati-hati .. but dah nak jadi .. cannot do anything la kan .. Semua Allah yang tentukan ..

BUt .. just be extra careful yeah ..





18 comments:

Diamilikku said...

luckily your mom okay..takpe barang2 je yang hilang..jgn nyawa yang hilang....

waNny said...

Tuhs la kak sue .. Tapi still bengang gax la ...

naddy said...

oh no, menjadi2 kes2 ragut skang ni... i normally letak under my own kaki if im driving alone... mebbe we shld letak bag dlm bonet terus kan, x nampak terus..

Afieeeeeeee ! said...

Harap harap peragut tuh gi mampus . HAHA -_-

waNny said...

Naddy: yup .. Makin menjadi2 .. Stress jugak .. Subang je dh 3kes ..

Afie: hahaha .. Tau xpe ..

dYnA said...

thAnk God uR mUm OK!
SoRry boUt whuT hAppen..
takot kn now days....

Nana said...

OMG seriously! whats the point of carrying expensive bags when you're the next target. Aisyioh! ni yang buat I risau ni!!!

waNny said...

dyna: tuhs la .. nasib baik die ok ..

Nana: thats why .. stress ok sekarang .. now i pun my dad cam dah bising2 x bagi pakai handbag .. karang sme bag yg dh beli mahal2 simpan dalam almari je la :(

waNny said...

dyna: tuhs la .. nasib baik die ok ..

Nana: thats why .. stress ok sekarang .. now i pun my dad cam dah bising2 x bagi pakai handbag .. karang sme bag yg dh beli mahal2 simpan dalam almari je la :(

Nana said...

alamak nak simpan dalam almari. sedih nye. You mesti nak pakai tak! tu yang kadang2 tak bagus pakai monogram tu .. nanti dari sebatu org dah tau what brand it is .. baik pakai yang brand org tak tau sangat and not monogram hehe! hopefully that works :(

yusz` said...

haih.. aku klau dpt jumpe dpn mate aku peragut yg kantoi mmg aku blasah baekkk punya! Grrrrrrr

waNny said...

nana: sometimes they dont even care if u pakai branded or non branded .. dia tau nak dapat duit senang .. some ppl just STUPID !! kerja malas .. tapi nak kaya cepat .. dia ingat orang lain just sit on their ass and dapat duit kot ?

yusze : tau xpe .. mmg join belasah punya .. pantet orang mcm nie

Mrs LVoe said...

oh ur mum ke yg kena ragut? sha ade dgr from my cazen.. its happen so fast kan..

sabar dear.. ade hikmah. lucky ur mom slamat.

waNny said...

sha: u dgr dr ur cousin ? meaning ? a ahs .. sangat cepat .. tuhs la .. my mum ok jer .. nasib baik

:: vErde+hAzizi :: said...

owhhh...sorry to hear about that darl...
yeah my mum pon slalu cakap camtue if ade bad things happen "ade la tue tuhan nak ingat kan kite"...
ok set...klo i nampak that plat, i langgar lari k! hehehhehe

waNny said...

Verde: tu la .. Sila2 .. Kalu I jumpe pun I langgar lari .. Hehehehehehe

ixoratasha said...

i rasa safety tint tu tak berapa good idea cause my friend penah pasang tinted tu and eksiden atas highway, kereta dia terbalik and the only way nak keluar thru tingkap kereta tapi takleh pecahkan even ketuk pakai steering lock..

tapi bestnya org takleh curi & pecah kete la kan..=)

by the way, my bf's punya aunty baru je masuk hospital today cause kena snatch kat Damansara..dia on the way ke kereta dia and ada mat rempit ni berjalan ikut dia lepas tu tarik bag dia but unfortunately aunty bf i ni taknak lepaskan bag dia so mat rempit tu belasah pakai helmet kepala aunty tu byk kali and lari naik motor ngan kawan dia..so org2 dekat situ la tolong dia..

skrg aunty bf i kat hospital and dalam koma..

peragut sekarang ni memang violence sgt, lepaskan je la bag tu bila terkena..nyawa lagi penting ..

waNny said...

OMG .. im sorry to hear that myn .. hish .. tuhs la .. kalu kene tangkap .. potong je tangan .. baru takot sikit kot kan? hish ..

bagus gak mana2 yang kena tangkap ngan orang ramai kene belasah sampai separuh mati .. benci betul ..