Monday, April 20, 2009

Chikas

Chikas ..

First time chikas main futsal is my birthday .. Nicol ain semua ada .. I dont know nicol and ain that much .. tapi cam hai kan jer .. surprise birthday party katanya :)

So .. lepas tuhs .. we start weekly .. then awal2 kenal Murni .. dia tetibe ajak join tourney .. kami yang sengal nie cam ok jer ..



Murni, Me, Put, Nicol, Ain, Yan and Nat ..

Kami amik keputusan nak pakai baju kaler orange .. Murni yang settlekan registration semua .. skali they all nak team name .. lame gile pikir .. end up murni put Chikas.. tak tahu dari mana dia dapat .. so thats it .. thats how we got our name .. Chikas :)

So kerana tetiba cam nak kaler orange baju *semangat zahid time tuhs* .. Bila sampai jer the day it self .. dah macam2 kaler orange ada .. Orange Coklat .. Orange Kuning .. Orange .. Kuning pun ada .. hahahahaha .. Sumpah kelakar oke !!!!!

Then our second tourney .. FUTSALMANIA

Yusze, Eiza, Nat, Farah, Nicol, Me, Fadh n Ain

With Zahid

3 days before futsal mania .. i in Beijing .. coz dah tahu nak ada futsalmania .. and masuk tourney .. team ask me to buy baju for all of them .. so pergi la cari .. thought nak kaler yang smart skit .. tapi mostly xde stock .. yang ada cuma PINK kaler .. hahahahahahaha ..

We loose alright .. but we won BEST DRESSED babes !! hahahaha .. kau bayangkan alam megah pakai jersey Brazil .. kami jersey pink cam comel2 jer .. Sumpah kene gelak .. Gol n Gincu katanyaaa .. chait .. but we do have fun walaupun baju kami kaler pink !! hahahahahah

Gilo ko .. x pernah lagi futsal tourney ade bestdressed .. heheheheh ;) unique kot kaler kami :)

Kalah bergaya .. KATANYAAA :)

Then kami dah stop main futsal .. main suka2 .. selepas 3-4 bulan hard training .. kami stop .. coz semua busy with study .. tapi Wan *x ingat wan panjang ke wan poi* cakap ade tourney Queen of Futsal .. tourney chap ayam jer masuk .. suruh kami join ..

Kami percaya .. ingat cap ayam .. boleh la main .. rupernye hampeh .. Alam Megah and Semua yang kuat2 ada .. Pu3 kickers pun ada x silap :p

HAMPEH Wan .. kami terkedu pagi tuhs .. kene tipu .. shait .. Sesungguhnya kami kalah .. tapi kali nie Baju kami cantik :p hahahahahahah .. siap bernumber oke :p

And kami pecahkan telur kali nie .. i score 1 and nicol score 1 .. hahahahah .. yeee yee .. kami sucks .. tapi kami have fun :)

Aina sorang keeper yang handal .. heheheh .. tapi saiko happy sangat x sampai seminit kene rembat masuk gol .. sungguh hampeh .. ahhahahahahahahahaha .. bukan nak get ready terus .. duk sonok tepuk tangan .. HAMPEH nye goalkeeper .. hahahahahahahha

Rasa sejarah lah time tourney team duk gelak2 dalam pitch .. yang lain main muke ketat .. kite gelak2 .. hahahahahahha




Me, Ain, Yusze, Aina, Nat, Neppy, Alia and Nicol


But .. i know everytime kita masuk orang mesti saiko .. coz muka kita cam kecut jer .. macam boleh terkencing jer dalam Pitch tuhs kan .. siap main sepak2 batu dalam pitch .. hahahahah ..

owh .. paling tak leh lupe time Futsal mania .. ain dah bawak bola sampai ke depan goal .. tetibe tak berani nak sumbat .. terus "wanie .. shooot .. score" .. sumpah hampeh Oke !! aku kat belakang time tuhs sumpah x sempat kejar bola oke ..

Bile tanye nape x score jer .. dah one on one ngan keeper .. jawapan dia "takottt" .. hahahahahahahahhahahahahah .. SUMPAH AKU X DAPAT TERIMAAAAA !!!!!!

Training cam orang gila .. tapi takot nak score .. hahahahahahhaha

And paling best .. ada satu team tuhs .. time kene kick in .. die gi throw in cam main bola padang .. sumpah kelakar oke !! sib baik team kite kire bagus gak xde la buat kerja bengong camtuh .. kalu tak mau aku guling2 tengah padang gelak oke !!!

Tapi .. walaupun ayn takot nak score .. dia sangat bagus defend .. suruh jaga orang tuhs .. die ikut je orang tuhs .. kiri orang tuh .. kiri la dia .. kanan orang tuh .. kanan la dia .. hehehehe .. GOOD JOB :)

owhs .. time assistan captain balik lewat .. training kul 9 .. dia balik CJ kul 8.30 .. pastu tak berani nak pandang muka captain yang dah tahap maksima nak marah .. senyap jer all the way to Rio .. heheheheh .. pastu dah abis training .. sorry .. terlambat .. hahahahahahha

Pastu aina .. baru datang 3-4x kene sound ngan aku .. nak training buat cara nak training .. jangan sekejap ada sekejap takde .. terus ilang lepas tuhs .. hahahahah .. TAKOT katanya :p .. mama garang :p

gosh .. we had a good time dont we ..

CONCLUSION


BILA LAGI NAK FUTSAL MY CHIKAS ? :) I MISSED U GUYS LOTZ :(

10 comments:

Anonymous said...

rindu jugakkkkkkk......
ehehhe klakar la post nih, bwat teringat balik zamam dulu kala ehehhe windu winduu..~
-yuSz

waNny said...

hehehehehhehe .. :) winduuuuu wehhhhhhh

nicolred said...

kahkahkah

sumpah kelakau!

please la arrange, tapi spesial request, taknak 'budak' tu ada pls


RIMASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

nohzhn said...

yes! serius lawak. part aina tu mmg x bley blah. ahaha

waNny said...

Nicol : 'budak' tu meaning ur bff ke ?? Hahahahhahaha

Bintie : aina mmg sengal .. Goalie tepuk2 tangan xcited .. Hehehehehe

fadh!! said...

ahahahaha i think last time kite futsal was on alya's bday kan?
mase tuh nicol masih berjuang kat mmu.. i tido bilik die.. jum la wehh walo pon kaki i x ok lg... ahahah

waNny said...

Yup .. Birthday alya .. God nak stahun dah oke !!!! Hahahahahahaha

aritlia said...

i wish i am back in malaysia now!!! nak join juger...i think korang nie tunggu i ada baru nak main nie..wink wink:P my bday soming soon.. marilah london kita main di sini puler!

waNny said...

Hohs .. Gile gi london smata2 nak main futsal.. Tunggu aku jadi anak angkat to kimora lee simmons aku suh die amik aku gune private jet die .. Then kami sme gi london relex je .. Hehehheeheh ;)

murni mohd norddin said...

this is a very sweet story of Chikas!!hehee