Thursday, December 18, 2008

Back From Paris

On Monday sampai Heathrow Airport 45min awal from supposed too .. Tapi coz our taxi stucks in Jammed .. so kami sampai rumah Alia pukul 7mlm .. heheheh .. nearly 2 hours stuck in airport so lepak coffee shop ..

Sampai je rumah Alia kami check Brent Cross tutup what time .. Nasib baik close at 10pm .. so terus basuh2 muka ke Brent Cross for some shopping .. Balik around 9.45 and mandi2 semua tido kul 12 mlm gax ...

3am dah bangun .. siap2 .. nak gi St Pancreas .. Naik eurostar to Paris :) the train will took like 2hours 30min .. Train kami kul 5.50 pagi .. Kami sampai Paris kul 8.30pagi @ 9.30pagi Paris time ..

Terus pegi beli 3 days pass for Metro Tube and straight to our Hotel .. Le Meridien Monparnesse .. Our room at the 24th out of 25th floor !! hahahahah .. but a nice room tho :D and a nice hotel tooo

Sampai je .. letak beg .. relex2 jap .. terus gi Jalan2 cari makan .. We know that ada KFC yang halal .. so pergi cari dulu ..

Then terus to Eiffel Tower .. tell u that day memang la sangat Sejuk .. 1 Celcius .. and WINDY !!! by pukul 6 tuhs kami dah tak larat .. coz metro die pun cam banyak sangat tangga and naik turun tangga je kerja kami *how the heck they can actually wear heels ? * serius .. 1st time je dah rasa cam jalan 1km oke !!







So after naik eiffel .. kami said thats all for today .. coz sme pun cam dah letihs and ngantuks .. Tapi before that went for dinner and have some shoe shopping for afie ;) and also T's Paris shopping jugaaaa

2nd Day - To the Louvre .. hehehehhe .. seronok amik pic kat luar .. kat dalam tengok all the Arts yang cam pelik2 and more on Christian .. And we saw Mona Lisa ;) Lpas tuhs .. pegi Jalan2 untuk masuk Hermes .. Kak Ip nye ipar dapat BErkin Beg .. so he bought it .. :)

So sambil2 tuhs .. nampak Annick Goutal .. beli Perfume for Ma .. sambil photo gedik :p





3rd Day - Notre Damn, Champ Elyse's .. and Jalan2 jugaa .. Kami pergi juga La Fayette .. Our train berlepas at 8.20pm .. and sambil2 jalan .. i bought a Annick Goutal perfume for me :D hehehehhe .. and bila dah sampai Hotel and time dah kul 540pm baru sedar perfume Annick Goutal tuhs takde receipt .. so runner sorang2 naik Metro and tuka train sesorang .. hohohoh .. scary ...



And best part .. time tuhs peak orang balik kerja .. memang la sendat jer train tuhs .. and sangat la penat kene hempit .. and kejar masa ag coz xnak lambat for own train and afie pun terpakse tinggal with Alia n Kak Ip ...

They all said afie keep on tanye "Mana Kakak nie .. asal Lambat sangat " .. and Afie time nampak je me sampai terus cam seronok and relief .. takot kakak die x sempat sampai and tak sempat balik London :p hehehehhe .. kelakar ok .. :D

So sampai London kul 10mlm London time and sampai rumah around 11pm .. tired as hell and tomoro Nisa coming from Liverpool :D

3 comments:

mummy Akilah said...

afie & wanny adik-beradik...alia & k.ip mcm adik-beradik in their beanies...hihihihi....

Misty gila nampaknya weather in gay paree..

yusz` said...

wanie, ambik gamba tu posing bediri tegak jer k, duk diam2.
senang nnti aku nk cut paste edit buh muke aku ehehehheheehe..
uwaaaaaaaaaaa bestnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

waNny said...

mummy akilah: tuhs laa .. k.ip n alia dah cam adik beradik kan mukee .. hehehe

yusz : aku berdiri tegak pun kalu ko cut paste taruk muke ko .. orang x caya .. sebab lebih besar n ketinggian .. hakhakhak